1 Årig specialsöksutbildning

Pris:
0 kr
Art.nr:
666444
Antal:
Finns platser kvar

Utbildningen är fördelad på tio helger under året.
Målet är att kunna starta utbildningen nu i vinter.
Den genomförs inte på Nordiska Hund i Kälarne, utan i Täby Kyrkby eller på Torsta i Östersund (2st årsutbildningar nästan parallellt. Huvudlärare är Robert Fagerberg. Utöver honom kommer andra instruktörer och föreläsare inom olika områden att delta i utbildningen.
Vi arbetar med Detektion, Diskrimination, Optimering, ID,  Markeringar samt avancerad inlärning i laboratoriemiljö.

Mål
Den 1-åriga kursen i specialsök har som mål att utbilda och fördjupa ekipaget, samt lägga en stabil grund för nya instruktörer och lärare inom olika specialsökområden. För att bli specialsöksinstruktör blir man sedan handplockad (beroende på om man är lämplig). Och via en påbyggnadsdel (1 helgkurs ) + ett antal praktikdagar som då förläggs på lämplig grundkurshelg eller läger här på Nordiska Hund.  (kostnad för helgkursen är 3500kr)

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper för varken hund eller förare att deltaga i kursen, dock bör man ha SBKs allmänlydnadsinstruktörsutbildningen eller dylikt om man vill fortsätta till instruktörsnivån. Den ettåriga utbildningen startas bara vid minst 6st anmälda ekipage, om du är intresserad anmäler du ditt intresse via bokningen. Då kursen är fylld till minimigränsen så bestäms datum och information går ut om vilka datum det är som gäller, ni kan då välja att anmäla er bindande eller ej.

Kurskostnad:
24000kr (boende och mat ordnas själva av ekipagen)

Betalning 12000kr som betalas innan första kurshelgen (denna summa går inte att få tillbaka om man väljer att kliva av), sedan betalas 1000kr/månad innan den sista dagen i månaden och fram tills dess att utbildningen är färdig.